Vad undrar ni över?

Här under har jag samlat de frågor som jag får oftast. Har ni någon fråga som inte finns med? Maila mig!

 

Fotograferingen

Vad kostar en bröllopsfotografering?

Rakt på sak, I like it. Titta in under Your Story i menyn och välj Your wedding eller Your lovestory för att få veta mer om fotograferingarna och vad det kostar. Eller klicka direkt på länkarna i denna text. Att ha med mig på er bröllopsdag kostar från 12500 kr och en vanlig fotografering kostar från 1000 kr.

Var fotograferar du?

Jag utgår från Stockholm och Gotland, men fotograferar mer än gärna i andra delar av Sverige och världen också. Planerar ni ett bröllop utomlands? Jag får utan problem plats i en resväska! Kontakta mig för mer information om Destination Weddings.

Vad gör vi om det regnar?

Vid kärleksfotografering så bokar vi om för att ni ska få så chansen att få så fina bilder som möjligt. Regnar det på er bröllopsdag? Då skapar vi underbara bilder på er ändå! Vid vårt bröllopsmöte planerar vi in en regnplan så att vi är förberedda om vädergudarna skulle vara emot oss. Jag har dessutom alltid med mig mina fina hjärtparaplyer som ni gärna får låna under dagen.

Hur är det att fotas av mig?

Först och främst vill jag bara säga en sak. Det finns inget som heter ofotogenisk. Jag lovar. För jag fotar inte ert utseende, jag fotar era personligheter och känslorna mellan er, så även om någon av er tycker sig ha en massa skavanker (som ingen annan utom du ser) så fångar jag det vackra som är ni på bild.

Läs mer om hur jag är bakom kameran och om vad andra tyckte om att bli fotade av mig HÄR.

Bilderna

När får vi våra bilder och hur levereras de?

Vid en porträttfotografering så ses vi på bildvisningen som vi planerade in 1-2 veckor efter fotograferingen. Där får ni se alla era bilder och välja vilka ni vill ha och hur ni vill spara dem. Digitala bilder får ni med er samma dag medan fotoprodukter så som printar och album kan ta upp till 4-5 veckor efter sista godkännandet av designen.
Efter en bröllopsfotografering kan det ta lite längre tid, upp till ca 6-8 veckor, beroende på säsong. Bilderna levereras i JPG genom ert webbalbum och på ett USB-minne som skickas hem till er. Även här kan det ta upp till 4-5 veckor för de produkter som ni önskar.

Är de redigerade när vi får dem?

Bilderna är redigerade men inte retucherade. Jag lägger till min touch när det gäller färger och ljus, men jag gör vanligtvis inga större förändringar i bilderna, så som att lägga till hästar i bakgrunden eller klippa bort personer ur bilderna.

Får vi använda dem hur vi vill?

Era bilder har ni full användningsrätt till. Det innebär att ni kan använda dem hur ni vill i privat syfte, till exempel sätta upp på väggen, använda på sociala medier, dela med familj och vänner och så vidare. Det ni inte får göra är att sälja bilden till någon. Det hör till god sed att ange fotografens namn om man publicerar bilder.
Om ni vill skicka in era bilder till någon bröllopsblogg (vilket ni jättegärna får, jag älskar sådana bloggar!) så får gärna ge dem min kontaktinformation. De brukar vilja kolla med fotografen innan de publicerar något.

Fotografen

Varför ska vi välja dig?

Alltid en svår fråga, men jag vill rekommendera er att välja en fotograf som ni känner er trygg med. En fotograf som tar just sådana bilder som ni vill ha från ert bröllop. Skulle det vara jag så kan jag garantera er att jag är den lyckligaste fotografen på jorden.

Har du alltid velat bli bröllopsfotograf?

När jag var liten ville jag bli författare. Eller prinsessa. Gärna båda. Sedan skulle jag bli inredningsarkitekt. Sen var det en period när jag inte riktigt visste vad jag skulle bli. Efter det började jag fota. Jag har fotat porträtt, pressbilder, produktbilder och jobbat med konsertfotografering. När jag väl fotade mitt första bröllop så kunde jag inte riktigt förstå varför jag sysslat med allt det där andra när jag kunde ha fotat en massa bröllop istället.

Vad har du för utbildning?

I gymnasiet gick jag kursen Fotografi A. Det var ungefär då jag hittade intresset och efter det har jag sugit åt mig all information jag kunnat. Jag har gått kurser hos duktiga Emelie Ohlsson och Emma Svensson. Nu senast gick jag en kurs i Designing moments (tidigare Beloved) hos fantastiska Linda Rehlin. Jag har assisterat många fotografer för att lära mig om hur de jobbar och sedan har jag pusslat ihop de bästa bitarna till hur jag jobbar. Det händer fortfarande att jag assisterar mina kollegor för att utmana mig själv i hur de jobbar och se över mitt eget arbetssätt.

 

Andra frågor

Hur fungerar det med betalningen?

För att kunna garantera ert datum så tar jag ut en bokningsavgift på 30% av slutbeloppet vid bröllopsbokningar. Den resterande summan betalas sedan efter fotograferingen, innan ni får era bilder. Vid porträttfotografering tar jag ut en fotograferingsavgift på 1 000 kr, efter fotograferingen väljer ni själva vad ni önskar på vår bildvisning.
All betalning görs via faktura. Vill ni delbetala så går det också bra. Kontakta mig för mer information.

Erbjuder du album och printar?

Vad bra att du frågar! Självklart gör jag det. Jag har flera olika sorters album, printar och fotoplattor att välja mellan. Jag har bland annat en leverantör som skapar handgjorda produkter så att de ska vara lika unika och vackra som ni. Jag har flera visningalbum och inramningar som jag tar med mig på bildvisningar så att ni kan klämma och känna på allt för att hitta den perfekta produkten för er. 

Har du sett filmen Bröllopsfotografen?

Ja, ett par gånger. Den får tre av fem kringlor. Det är en charmig historia, kanske inte riktigt verklighetstrogen, men mysig att titta på en söndag dagen efter ett bröllop.

HUR BOKAR VI?

Vill ni ha mig med på er bröllopsdag?

Det gör mig otroligt glad! Hör av er så bokar vi in en fika där vi kan prata mer om era bröllopsdrömmar och hur ni vill minnas dem.