Här är mina svar på 10 frågor att ställa er bröllopsfotograf!

Vad ingår i dina bröllopspaket?

I alla mina paket ingår följande:

♥ ett bröllopsmöte där vi går igenom era önskemål och er tidsplan för bröllopsdagen. Antingen så möts vi upp eller så tar vi det över telefon eller Skype. Har ni ingen tidsplan så hjälper jag gärna till att skapa en.
♥ en fotografering före bröllopet för att ni ska ha möjlighet att känna av hur det känns att stå framför min kamera så att ni känner er trygga på bröllopsdagen. Plus att ni får en massa fina bilder på er.
fri support innan, under och efter bröllopet. Hur mycket som helst. Om fotograferingen, om blommorna, om vad ni ska ha för smak på tårtan...
alla utvalda bilder från bröllopsdagen på ett fint USB-minne. I snitt blir det ca 30-40 bilder per timme, men allt beror på bröllop.
reseersättning inom Sverige.*
*reseersättning ingår för resor upp till 4000 kr.

 

Är bilderna redigerade eller retucherade när vi får dem?

Bilderna är redigerade men inte retucherade. Jag lägger till min touch när det gäller färger och ljus, men jag gör vanligtvis inga större förändringar i bilderna.

 
Vad händer om du är sjuk på vår bröllopsdag?

För det första så skulle jag behöva vara helt oförmögen att röra mig för att inte komma till er bröllopsdag. Skulle det mot förmodan hända så har jag ett stort nätverk av kollegor och skulle jag bli sjuk så kommer jag göra allt jag kan för att ni ska ha någon där på er dag. Jag har själv ställt upp för kollegor när det där som inte får hända händer.

 Måste vi skriva avtal?

Jag skriver alltid avtal med mina kunder så att de ska kunna känna en säkerhet i att anlita mig.

 
Har du referenser från tidigare bröllop?

Ni kan läsa allt om vad andra tyckte om att ha med mig här.

 

Vad gör vi om det regnar?

På vårt bröllopsmöte så kommer vi att gå igenom vilka möjligheter vi har. Antingen hittar vi en plats inomhus, eller så är vi ute i regnet. Oavsett väder kommer ni att få magiska och personliga bilder. Jag har fotat ett bröllop under klass 1-regnvarning, kika här om ni vill se hur det blev.

 
Låter det inte mycket i kyrkan när du fotar och springer runt?

Jag har stor respekt för er bröllopsceremoni, och för kyrkans mässa om ni gifter er kyrkligt. Jag rör mig alltid så lite som möjligt för att inte dra till mig en massa uppmärksamhet. Jag brukar alltid rekommendera mina par att berätta för prästen att de har anlitat en bröllopsfotograf som kommer att vara med på vigseln. Eftersom det idag är ganska vanligt så har de flesta präster inget emot detta, men vissa präster har restriktioner om hur man får och inte får röra sig i en kyrka och det kan vara bra även för er att veta vilka möjligheter jag kommer att ha att röra mig i kyrkan.

 Kan vi ge dig en lista på fotografier vi vill ha från vår dag?

Jag tar gärna emot en lista på bilder ni tycker är viktiga och jag kommer att göra mitt bästa för att få med dem alla.

 
Är du ensam eller har du med dig en assistent eller assisterande fotograf på vårt bröllop?

Jag har alltid med mig en assistent som hjälper till att hålla koll på klockan, extra läppstift, vattenflaskor och hjälper mig att byta objektiv snabbt och smidigt. Jag jobbar sällan med assisterande fotografer, så kallade second shooters, då jag inte känt behovet av det. Ibland har mina assistenter hjälpt mig att täcka vinklar jag inte kommer åt. Skulle ni önska en second shooter så har jag flera duktiga kollegor som jag kan ta in för ert bröllop.

 
Varför är du bröllopsfotograf?

Jag är en riktig kärleksnörd, jag älskar att se två personer som är så kära att de inte ens märker att jag är där. Det är alltid lika roligt att få se hur olika par väver in sina personligheter i sina bröllop.

Jag älskar verkligen bröllop. Allt från glädjetårarna hos närmsta familjen under vigseln till de galna fuldanserna efter vickningen. Barnen som klättrar runt i kyrkan och farmor och mormor som försöker skruva in hörapparaten på teleslingan. De enkla bröllopen där det bara är ni och två vittnen och supersizebröllopen där din fasters kompis katt är bjuden. Jag gråter när brudens far håller tal, skrattar när brudgummens vänner skämmer ut honom med filmen från svensexan och dansar med fyraåringen som absolut inte ska sova än.