Hur känns det att stå framför min kamera?

De flesta av mina vänner tycker att det är ganska jobbigt att stå framför en kamera. I och för sig är många av mina vänner själva fotografer och trivs bättre på andra sidan kameran, men ändå. Visst känner jag några som tycker att det är roligt att bli fotade också, men de går att räkna ganska lätt på ena handen.

Det många tycker är jobbigt är att de tror att man ska fota deras "dåliga sida", eller att man ska se de där sakerna som de har komplex för. De hävdar att de är ofotogeniska eller att de inte fastnar på bild alls. Först och främst vill jag bara säga en sak. Det finns inget som heter ofotogenisk. Jag lovar. För jag fotar inte ditt utseende, jag fotar din personlighet, så även om du tycker dig ha en massa skavanker (som ingen annan utom du ser) så fångar jag det vackra som är du på bild.

Vi rekommenderade Ulrika redan dagen efter till en bekant som sökte fotograf. Vi berättade att Ulrika är en sån där kvinna som även om man inte är speciellt pepp på en fotografering så blir man banne mig pepp på livet när man träffar henne. Hon har förmågan att få en att slappna av och verkligen fånga dom där ögonblicken med massor av känsla och äkthet i.

Lena och Mathias ♥

Jag använder en teknik som kallas Moment Design. Det kan innebära att jag ber er göra en massa knasiga saker, som att gå och räkna samtidigt. Det låter kanske konstigt, men om man redan gör två saker samtidigt, hur ska man då dessutom hinna hålla koll på den där kameran? Speciellt när man börjar skatta åt att man faktiskt går där och räknar sina steg högt bredvid sin partner.

När jag ska fota bröllop så har vi alltid en testfotografering eller en förlovningsfotografering innan, så att paret har möjlighet att lära känna mig med en kamera i handen innan bröllopet. När de då kommer till porträttfotograferingen på bröllopsdagen så vet de vad som kommer att hända eftersom de redan gjort det förut. Jag har fått höra från många brudpar att de tycker att detta är jätteskönt och att de är betydligt mer avslappnade under fotograferingen på bröllopsdagen tack vare förlovningsfotograferingen.

Många undrar om jag kommer att hjälpa till att posera dem under fotograferingen. Genom Moment design så hjälper jag er in i en känsla. Det kan innebära att jag ber er sätta er på en filt, eller så ställer jag upp er lite mer exakt, och sedan får ni en liten uppgift. Alla är olika och en invite/pose som passar ett par som handen i handsken kan kännas olustigt för ett annat. På samma sätt så kan en invite/pose ge ett resultat hos ett par, och ett helt annat resultat hos ett annat par. Därför är det jätteviktigt för mig att mina par känner ett förtroende för mig så att de kan säga till om de känner sig obekväma eller hellre vill stå lite på sniskan än just så som jag föreslagit. Om man känner sig obekväm så ser man ofta obekväm ut, så därför är det alltid bättre att man ändrar sin pose om det inte känns helt bra.

Vad tycker andra?

 Vi var lite nervösa inför att stå framför kameran men när vi träffade dig Ulrika fick du oss att slappna av och bara ha roligt. Efter fotograferingen så kände vi oss nöjda och glada! Vi kommer nog alltid att minnas den dagen. Vi hade roligt och bilderna blev bättre än vi tänkt oss.

Angelica och Kalle ♥
Gravidfotografering

Tanken att stå och posera framför kameran med ett proffs bakom linsen var väldigt nervöst, tänk om bilderna inte blir bra…Men så fort vi träffade dig släppte all spänning och vi njöt av varje sekund. Upplevelsen var över förväntan och det är tack vare din underbara personlighet! Varje sekund och stund var speciell både på förlovningsfotograferingen och på bröllopsdagen!

Utan att blinka skulle vi rekommendera dig! Du är fantastiskt duktig på att fotografera. I alla dina bilder är det perfektion med fokusering och med ljus. Du lyckas fånga de intima i dina bilder och även känslan. Du får bilden att bli levande!

Bilderna är helt magiska!

Ratna och Filip ♥
Bröllop

Det var lättare än vi trodde. Ulrika är en fantastisk fotograf som verkligen fick oss att slappna av och skratta.

Vi hade inte förstått hur mycket bilderna skulle betyda förrän vi fick se dem. Under tiden var det mest en rolig grej, men när vi såg bilderna grät vi nästan för att de var så fina. Trots att det var årets gråaste och kallaste dag har Ulrika fått fram bilder med massor av färg, värme och kärlek. De här bilderna kommer vi titta på ofta under många år framöver. Tack Ulrika!

Mikaela och Erik ♥
Kärleksfotografering