Ibland kan man fråga sig varför vi behöver ha så mycket bilder på allting. På lunchen. På katten. På tårna i sanden. Alla har en kamera i bakfickan och alla fotar, hela tiden. Men hur många bilder har vi egentligen på de som betyder allra mest? Nyblivna föräldrar är ganska duktiga på att fotografera sina guldklimpar, men någonstans på vägen så slutar man fota så ofta. Det blir på studenten kanske, vid speciella tillfällen. Och det är alltid någon som måste stå bakom kameran också, som inte kan vara med på bilderna.

Varför inte skapa ett sånt tillfälle? Ett speciellt tillfälle för dig och din partner. Varje fotografering är en stund för bara er. Att jag är där och fotar är egentligen sekundärt.

 

Vanliga funderingar

♥ Vad kostar det? Fotograferingen kostar 800 kr. Efter det så betalar ni bara för de bilder som ger er fjärilar i magen och som ni vill ha på väggen, eller samla i ett album. Allt det där kommer vi att tillsammans gå igenom på er bildvisning.

♥ När får vi våra bilder? Ni får se alla era bilder på bildvisningen, ca en till två veckor efter fotograferingen. De digitala bilder som ni beställer får ni med er hem samma dag. Printar, kollage och album tar mellan 1-5 veckor efter sista godkännandet av designen.

 Det var lättare än vi trodde. Ulrika är en fantastisk fotograf som verkligen fick oss att slappna av och skratta.

Vi hade inte förstått hur mycket bilderna skulle betyda förrän vi fick se dem. Under tiden var det mest en rolig grej, men när vi såg bilderna grät vi nästan för att de var så fina. Trots att det var årets gråaste och kallaste dag har Ulrika fått fram bilder med massor av färg, värme och kärlek. De här bilderna kommer vi titta på ofta under många år framöver. Tack Ulrika!

Mikaela och Erik ♥

Före

♥ När man ska fotas tänker många att det är viktigt med en jättevacker plats. För mig är det viktigare att vi väljer en plats som betyder något för er. Jag vet massor med fina platser - parker, stränder, stadsmiljöer - om ni vill ha min hjälp. Vill ni ha unika bilder, ta med mig till ert smultronställe!

♥ Många undrar vad de ska ha på sig. Välj något som ni trivs i! Om ni känner er fina i jeans och t-shirt så går det jättebra. Vill ni ha frack och galastass så funkar det också. Det viktiga är hur ni känner er. Vill ni välja för kameran så tycker den om när man har ungefär samma toner på sig, och svart skapar mer kontraster än vad ljusare färger gör. Kika gärna här och se vad andra hade på sig!

♥ Före fotograferingen kommer ni tillsammans att få fylla i ett frågeformulär. Detta kommer sedan att ligga till grund för er fotografering. Ni väljer själva hur mycket ni vill skriva och dela med er av.

Under

♥ När ni har bokat ett datum för fotograferingen, boka upp hela dagen för varandra. Börja med en mysig frukost tillsammans. Kanske att ni till och med gör äggröra och skär upp lite melon, sånt där som man gärna äter på hotell, men sällan tar sig tid för hemma. Ta er den tiden den här dagen. Mys.

♥ Det allra finaste ljuset är vid soluppgång och solnedgång. Ni vet det där magiska ljuset när himlen är rosa-lila-orange-röd-blå? Därför försöker vi boka in en tid som ligger 1-3 timmar från detta så att vi kan fånga det där magiska ljuset.

♥ Under fotograferingen så är det allra viktigaste för mig att ni känner er bekväma. Jag använder tekniken Moment design för att hjälpa er att slappna av och för att ni aldrig ska känna att ni inte vet var ni ska ha era armar och händer.

♥ Var inte rädda för att skratta, gråta eller se pillemariska ut under fotograferingen. Det blir så mycket mer personliga bilder då! Och jag lovar, vi kommer få alla de andra bilderna som ni förväntar er och vill ha också! Fast de pillemariska bilderna kommer ändå alltid att bli de bästa.

Efter

♥ Att spara bilder på ett USB eller en hårddisk känns kanske trygg och bra, men hur ofta tar man egentligen fram bilderna och tittar på dem då? Och visste ni att ett USB-minne har en begränsad livslängd? Vad händer om någon skulle råka formatera det? En fine art-print håller två-tre generationer framåt utan att blekna det minsta (plus att de är miljövänliga!).

Det är så lätt att livet kommer emellan. Man vill så mycket på en och samma gång. Därför vill jag inte att ni ska behöva ännu en sak att hinna med. När vi bokar fotograferingen så bokar vi också in en tid för bildvisning där ni får se era bilder för första gången. Ni är varmt välkomna hem till mig, så kan ni gosa med mina pälsbollar också, eller så kommer jag hem till er. Ni får klämma och känna på mina visningsalbum och printar och ni får välja hur ni vill spara era bilder. På så sätt slipper ni ha det där "måstet" som ligger och skaver på datorn att gå igenom alla bilderna när livet sker samtidigt.

Vad kostar det med printar och sånt?

DIGITALA FILER

Alla filer, från 3500 kr

Om ni köper en print eller ett album så ingår de bilder som ni valt som en digital fil anpassad för webbanvändning.

ALBUM

Från 2000 kr

Välj mellan olika storlekar, papper och omslag.

FÖRSTORINGAR

Från 500 kr

Miljövänliga printar som håller genom generationer utan att blekna.

KOLLAGE

Från 2 000 kr

Sätt flera bilder på väggen med snygga fotoplattor!

Hur vill ni spara era minnen?

Redan innan fotograferingen så kan det vara bra att fundera på vad ni vill göra med era bilder? Vill ni ha dem på väggen? Som albumfantast själv så har jag massor av fotoalbum hemma, det kanske är något som passar er? USB-minnen i all ära, men hur snygga är de på en vägg egentligen?

Under er bildvisning så kommer ni få klämma och känna på en massa olika sorters inramningar, printar och album så att ni kan hitta det som passar er allra bäst. Det finns varianter för alla, så ni kommer definitivt att kunna hitta en egen favorit. Vi kommer också kunna leka lite och sätta upp dem på väggen digitalt, så att ni kan få en känsla av hur de kommer att se ut! Det går till och med att använda en bild på er vägg hemma, och se hur era bilder skulle passa där.

 

 

Att du kunde fånga allt så himla fint. Vi är överlyckliga! Ett minne för livet. ♥

Sandra och Eric ♥

Vill ni boka en date?