Unplugged wedding

Unplugged är ett uttryck som är lånat från musikens värld. Att spela unplugged betyder att man spelar akustiskt, utan några förstärkare eller förvrängare. Man vill komma så nära musiken som det bara går. Bröllopsvärlden har lånat uttrycket för att be alla närvarande att komma så nära det som faktiskt händer som möjligt. Att ha ett unplugged wedding innebär att man lämnar telefoner, kameror och plattor hemma. Ett bröllop är inte tänkt att ses genom en skärm, det är tänkt att upplevas där och då.

Som med det mesta så kan man såklart välja nivåer på hur unplugged man vill att det ska vara. Kanske så är det just under vigseln som man vill vända sig om och se sin familj, se tårarna i sina föräldrars ögon, istället för att mötas av fyra mobiler och två plattor som tar bilder. I vissa fall vill man att de ska lämna elektroniken i handväskan/bilen/hemma hela dagen, i vissa fall har man en egen hashtag som man vill att alla gäster ska använda så mycket det bara går.

Jag har varit på bröllop där man delade ut selfiesticks till gästerna och jag har varit på bröllop där alla gäster ombads av vigselförrättaren att lägga undan kameror och telefoner för resten utav dagen. Det finns inget rätt och fel, men det tåls att hållas i tanken att vi lever i en värld där allt ska dokumenteras, hela tiden, och där alla har en kamera i fickan. Om ni har investerat i en bröllopsfotograf så har ni också investerat i en garanti att ni kommer ha bilder från er dag och att ni ska kunna umgås med era gäster.