Vad gör vi om det regnar på vår bröllopsdag?

När man planerar sitt bröllop så har man ofta en tanke på hur det kommer att se ut. Man tänker sig en vigsel nere vi vattnet, eller att man har brudskålen hemma i trädgården. Allt som oftast, om inte alltid, så involverar dessa scenarion solsken och gärna kring 25 grader varmt, om man ska ha ett sommarbröllop det vill säga. Om det är en sak som vi inte kan styra över, oavsett hur mycket vi önskar det, så är det vädret. Det går inte att beställa en meter nysnö just till er bröllopsdag lika lite som det går att lita på att det blir sol och varmt i Juli. Vi hoppas, och vi önskar, men det är inte alltid som det blir exakt så.

Självklart så ska ni fortsätta planera för att det blir just sådär vackert som ni vill att det ska bli! Jag säger bara, tänk om det regnar? 

Först och främst, regn kan vara otroligt vackert och stämningsfullt om man väljer att ta vara på dagen precis som den är. Att det regnar kan vi som sagt inte göra så mycket åt, men hur vi ser på det ligger hos oss. Går det att ha fina paraplyer framme till alla gästerna så att ni ändå kan ha brudskålen utomhus? Färgglada gummistövlar kanske inte var tanken från början, men ganska charmigt om hela brudföljet har dem. Om ni absolut inte vill vara ute i regnet, finns det något tält som ni kan hyra, eller kanske ett växthus där ni kan ha vigseln?

Jag säger inte att det kommer regna på er dag, men om ni har en plan för om det regnar så kommer det att bli precis som ni ville ha det ändå, och ni slipper ont i magen på er bröllopsdag på grund av vädret.