Vad ska man tänka på inför sin fotografering?

Vad roligt att ni valt att fånga er kärlek på bild! Att bli fotograferad behöver inte betyda samma sak som när ni satte er på en pall framför skolfotografen i femman. Ni vet när man fick höja hakan, titta till vänster, vrida kroppen lite åt höger, le och försöka se bekväm ut. Att ta bilder handlar om att fånga ögonblick. Sådana där ögonblick som ni vill kunna se tillbaka på i framtiden och le lite hemlighetsfullt till varandra. Det handlar inte om att ni ska minnas hur ni såg ut, det handlar om att ni ska kunna minnas hur ni kände i den stunden.  

Boka in en hel dag för er fotografering. Inte för att fotograferingen tar åtta timmar, utan för att ni är värda åtta timmar tillsammans. Köp hem så att ni kan göra pannkakor tillsammans till frukost. Pannkakor med grädde och färska bär. Apelsinjuice. Äggröra med bacon. Gör en riktig hotellfrukost tillsammans och ät den på balkongen eller i sängen.

 

Många undrar vad de ska ha på sig. Utseendet är som sagt inte det som era bilder kommer att fokusera på, men vad ni har på er speglar vilka ni är. Det viktigaste är att välja kläder som ni trivs i och som ni känner er fina i. Mjukiskläder eller galastass, båda funkar. Välj kläder som speglar de känslor ni vill förmedla i era bilder. Ni kan matcha färger eller mönster med varandra, och gärna efter årstiden och platsen som vi ska fota på. Till exempel är det mysigt med många lager stickade koftor och halsdukar på hösten, och linneskjortor och chiffongklänningar på sommaren. För kamerans skull så får ni gärna välja antingen ljusa pastelliga färger, murriga färger eller klara färger, välj det som passar er bäst men försök att inte mixa. Ljusa och murriga färger ger ett mjukare intryck medan klara färger och svart ger starkare konstraster.