Varför ska man ha en first look?

Vad är en first look? Fotografer pratar om det, det syns på bröllopsbloggar och på Pinterest, men det är fortfarande lite luddigt. Det kanske verkar luddigare än vad det egentligen är. En first look är ögonblicket då ni ser varandra för första gången på bröllopsdagen. Oavsett om ni redan vet hur den andre ska se ut, om ni har sett klänningen eller kostymen förut, så är det ändå ett speciellt ögonblick. Det är speciellt för att ni vet vad det är för dag. Ni vet att det bara är några timmar kvar tills ni är gifta.

Att arrangera en first look innebär att ni låter er fotograf fånga det här ögonblicket så att ni kan minnas det i framtiden. Ni väljer tillsammans en plats som passar, det kan vara utanför hotellet där ni gjort er i ordning, i närheten av vigselplatsen eller där ni ska ta era porträttbilder. Tärnor, marskalkar och familjerna brukar vara hjälpsamma i att ni inte ser varandra i förväg. När ni sedan vänder er om så kommer världen att stanna.

Vissa väljer att se varandra för första gången under vigseln. Det är samma känslor som finns, men kanske inte samma utrymme att visa dem. När ni ser varandra för första gången den dagen så gör ni det tillsammans med alla era gäster. För vissa kan detta göra ögonblicket ännu mer speciellt, för andra så kanske man önskade att man bara kunde springa fram och krama om sin blivande, låta tårarna rinna utan en tanke på vem som kunde se.

Ni har chansen att välja hur er first look vara. Vad passar er bäst?