Känslosamt bröllop
vid Wenngarns slott

Varje år lägger jag ut mig själv på auktion. Eller ja, alltså, jag budar ut en bröllopsfotografering via Tradera. För Musikhjälpens räkning. För jag tycker att det är viktigt att hjälpa till när man kan. Och om jag kan lägga några timmars jobb (typ en vecka eller sådär) och både glädja ett brudpar med minnen från deras dag, samtidigt som det går en hiskelig massa pengar till någon som verkligen behöver det – då är det något jag vill göra.

Lisa och Rasmus budade hem mig inför sitt bröllop. Bara det säger väl lite om vilka fantastiska människor de är? När man sedan träffar dem är det två oerhört varma människor! Jag kände mig ganska snabbt som en nära vän och det var en ära att få vara med på bröllopet.

På Wenngarns slott var det full rulle när jag kom dit. Den enda som inte var aktiv var väl spöket som sägs bo i rummet bruden gjorde sig i ordning i, vilket kanske var tur. Det skämtades och skrattades och dracks bubbel och putsades skor. Sådär som det ska vara timmarna innan det är dags för vigsel! Massor av pyssel, nervositet och glädje.

När det sedan var dags för first look började gråtfesten. På ett positivt sätt alltså. När det blir så mycket känslor av lycka och glädje att det liksom inte räcker att bara le. Det var en himla tur att jag fotade deras first look, för annars hade jag inte kunnat beskriva den så här i efterhand. Jag grät nämligen en hel del bakom kameran jag också för att det var så himla fint! Vigseln fortsatte även den i samma tema.

Det här med lekar under bröllopsmiddagen är alltid underhållande, och Lisa och Rasmus toastpar hade förberett en liten samarbetsövning. Eftersom brudparet nyligen blivit husägare och börjat renovera ville toastparet testa hur de skulle klara av att bygga upp ett torn av klossar tillsammans. Det var bara det att Lisa var den enda som fick se hur resultatet skulle se ut, och Rasmus var den som skulle bygga ihop ett likadant torn bara utifrån Lisas beskrivning. Jag måste ändå säga att det gick hyftsat bra, även om det inte blev helt rätt i slutändan 😉

Hur ska man tänka när man ska sätta bordsplaceringen?

Bordsplaceringen kan vara det jobbigaste att planera inför ett bröllop. Ska man dela på par eller ska man inte? Vilka kan absolut inte sitta bredvid varandra och vilka skulle ha mest att prata om? Ska man ens ha bordsplacering?

Det finns lite olika vägar att gå här, men bara en som jag kan rekommendera för att ni ska få en så bra middag som möjligt.

Bordsplacering. Det kräver lite mer tid från er än de andra två alternativen, men gör att era gäster inte behöver oroa sig det minsta för var de ska sitta och serveringspersonalen kan utan problem titta på er förberedda placeringskarta för att se var alla gluten och laktos sitter. Tryggt och enkelt för alla!

Fri sittning vid bordet. Det här är ett alternativ om ni valt att ha fristående bord (ofta runda eller fyrkantiga). Då är varje person tilldelad ett bord, men det är fri sittning kring bordet. Detta kräver dock lite mer arbete från serveringspersonalen gällande specialkost, om ni inte valt buffé.

Fri sittning. Det här alternativet gör att ni slipper förbereda något alls, men era gäster och er serveringspersonal kommer behöva anstränga sig desto mer. Som de människor vi är kommer de första paren/grupperna ofta sätta sig vid tomma bord, som sedan fylls på. De sista platserna kommer dock ingen våga ta, eller så är det en plats kvar vid varje bord och kvar står tre par som inte vill splittras. Om ni har sittande middag kommer serveringspersonalen också att behöva fråga alla gäster om vilken specialkost de bett om, så att det ska bli rätt.

Innan ni börjar placera ut era gäster är det bra att bestämma vilka bord ni ska ha och hur de ska stå. Ofta har lokalen ni ska vara i bara en typ av bord, så kolla med dem först!

Enligt tradition ska man sätta förlovade par tillsammans, men splittra på par som är sambo eller gifta. Det vanligaste är dock att man sätter par tillsammans på något sätt (bredvid, mittemot eller vid samma bord). Försök hitta gemensamma nämnare bland de som sedan ska sitta tillsammans. Kanske finns det två personer som älskar mat som skulle kunna hitta en vän för livet i varandra? Eller så har ni vänner på varsin sida som alla älskar golf?

Föräldrar med små barn ofta vill ha nära till barnvagnen om barnen är med och era toastmastrar trivs nog allra bäst vid en kant där de har nära till ljudanläggningen och köket.

Vilket fantastiskt jobb du gjorde med våra bröllopsbilder! Var sjukt fina kort, bra vinklar, snyggt redigerat och en väldigt härlig person bakom kameran.

Letar ni också bröllopsfotograf?

Om ni tyckte om bilderna här ovan, skicka iväg ett mail till ulrika@unorman.se eller skriv ett meddelande här under så pratar vi lite mer! 🙂

Shopping Basket