När två bästa vänner gifter sig
blir det både gråtfest och skrattfest

En sak som är viktig för mig är att mina brudpar känner sig trygga med mig. Det är en av anledningarna till att jag alltid försöker ses, antingen på en fika eller över Skype, innan vi bokar in deras bröllopsdatum i min kalender. Med Sara och Daniel kändes det dock som om vi varit vänner sedan länge, redan från början!

Ett par av de allra finaste ögonblicken från Sara och Daniels dag (och det var många fina ögonblick!) var under vigseln. Saras pappa hade förberett ett framträdande tillsammans med sin fru, och Saras bror sjöng och spelade gitarr. Två oförglömliga framträdanden, inte bara för att de var duktiga musiker allihop utan främst för att de var fyllda av så mycket känslor. Brudparet grät, gästerna grät, jag grät. Hjärtat blev helt varmt!

Det kan tilläggas att vigseln skedde utomhus, utanför Världshuset Kräftan. Det var en helt magisk dag! Vilket resten av Stockholm också förstått, för några meter bortom vigselbågen låg ett hundratal stockholmare och solade. En sån där grej som kanske inte är det första man tänker på när man planerar vigseln. Men om du frågar någon av gästerna idag kommer ingen att komma ihåg det, för Sara och Daniel (och deras fantastiska familjs framträdanden) stal showen totalt.

Vad rätt musik (och musiker!) kan göra för en vigsel

Musik är något som verkligen påverkar hur vi känner och upplever ett ögonblick. Det gäller såklart även musiken på ett bröllop! Rätt låt under vigseln kan få den mest hårdnackade att diskret torka bort en tår. Att välja rätt låtar kan ibland ta tid, men det är värt det i slutändan, jag lovar!

Det finns några klassiker. De fungerar alltid, och ofta får minst en av dem vara med under vigseln.

Utan dina andetag
Av längtan till dig
Kärleksvisan

Det finns också några som blivit mer och mer populära de senaste åren.

A thousand years
Bless the broken road
All of me

Vill ni ha något mer eget ska ni titta till er själva. Har ni någon låt som är ni? Jag har samlat några av de låtar jag hört under mina år som bröllopsfotograf i en Spotifylista, tillsammans med låtar jag tror skulle kunna passa på en vigsel – behöver ni inspiration kan ni klicka er vidare här!

Hur musiken framförs är också jätteviktigt! Ibland spelas musiken helt enkelt upp genom en högtalare. Det funkar väl, men känslan när någon sjunger och spelar live är oslagbar. Speciellt när denna någon är en nära anhörig som på Sara och Daniels bröllop då Saras bror och pappa med sambo framförde varsin låt under vigseln. Jag tror inte att det var någon som inte grät då (undertecknad inkluderat). Det blir en så stark känsla, och orden får en starkare mening!

När jag gifte mig med min man spelade och sjöng hans syster och hennes man under vigseln. Jag grät floder för att det var så fint. Det bästa av allt var att de spelat in detta och lagt över på ett USB-minne som vi fick i bröllopspresent. Om jag har dem på telefonen och smyglyssnar lite nu och då? Ja. Definitivt. Om det fyller mig med samma, varma lyckokänsla som under vigseln? Varje gång.

Jag bölade rätt friskt under både bildspelet du hade satt ihop men även när vi tittade på alla bilderna, vilken skatt att få ha kvar efter bröllopet!!

Vi kände oss inte speciellt nervösa på bröllopsdagen. Detta berodde troligtvis till stor del på att vi redan innan bröllopet hade haft ett fotograferingstillfälle med Ulrika för att lära känna henne bättre samt att få se hur hennes bildspråk är. Vi var mest taggade på att få starta dagen med stort D.

Efteråt kändes det mest som en vän som kom förbi och skulle hjälpa till än att det var en fotograf som skulle ta bilder. Ulrika och hennes assistent var både tillgängliga och diskreta på samma gång vilket gjorde att man inte tänkte på att de var där och tog bilder vilket gjorde att bilderna blev väldigt naturliga.

Ulrika är en varm och genuin person som verkligen brinner för kärleken och bröllop. Det märks att hon älskar det hon gör <3

Letar ni också bröllopsfotograf?

Om ni tyckte om bilderna här ovan, skicka iväg ett mail till ulrika@unorman.se eller skriv ett meddelande här under så pratar vi lite mer! 🙂

Shopping Basket