Färgsprakande bröllop
i Kungliga borgen

Jag hade träffat Elinor och Robin flera gånger inför deras bröllop, och efter varje möte blev jag bara mer och mer taggad! Vad kan gå fel när temat är så färgsprakande, brudgummen satsar fullt ut på helvitt och brudparet är helt underbara?

Det som kan gå fel är när dörren öppnas till brudgummens hotellrum och jag hälsar glatt och frågar hur det känns – bara för att två sekunder senare få veta att jag pratat med en av hans trillingbröder. Ibland är det tur att man kan skratta åt sig själv!

En anledning varför Elinor och Robins bröllop har satt sig lite extra hos mig (förutom att det inte är varje dag en trilling och en tvilling gifter sig) är att de verkligen vågade köra sin grej – och det blev helt perfekt! Jag älskar deras färgtema med rosa, orange och gult! Jag älskar att Robin hade på sig en helvit, dubbelknäppt kostym! De skapade en sån fin helhet för hela dagen med det vita som bas och så en färgexplosion i alla detaljer.

En annan anledning är att luften vibrerade av känslor hela dagen. Ingen, varken brudpar eller gäster, höll inne. Det var tårar och det var skratt, och det var kärlek överallt. Som när en av låtarna under vigseln spelades, och brudens föräldrar insåg att det var låten som spelades när de gifte sig! Gråtfest delux bakom kameran då kan jag säga.

Bästa tipsen för att välja tema till ert bröllop

Temat är det där som gör att alla gäster tycker att allt är helt magiskt samtidigt som de inte riktigt vet varför allt är så bra. Det gör att ni lättare kan hålla budget eftersom det är lättare att säga nej till de där ursöta, men onödigt dyra, dekorationerna eftersom de ändå inte passar in i temat. Att välja ett tema är dock inte alltid så lätt, så här kommer några tips som kanske får igång fantasin.

1. FÄRG!
Gör som Elinor och Robin och välj ett färgschema att utgå från. Välj två till fyra färger som är fina tillsammans. En klassiker är vitt, guld och rosa. Eller varför inte mörkblått, ljusare blått, grått och vitt? Eller vinrött, senapsgult och gammelrosa! Välj en neutral färg så som vitt, svart, brunt, beige eller grått, en huvudfärg och en eller flera komplementfärger för att få en bra bas att jobba med.

2. ANVÄND ÅRSTIDEN SOM TEMA!
Om ni gifter er vid midsommar, gå all in på svensk midsommar med prästkragar, sill och blomsterkransar. Eller ta in hösten med alla höstlöv och mys med tända ljus när ni gifter er i oktober!

3. NÖRDA IN ER ORDENTLIGT OCH VÄLJ ETT TEMA SOM ÄR NI.
Typ Harry Potter. Döp borden efter elevhemmen, gör bordsplaceringen med hjälp av patronusar och fyll borden med levande ljus! Eller så kanske ni älskar att resa och döper (och dekorerar!) alla bord efter olika städer ni besökt! Är ni ölfantaster så kör på ölprovning under minglet! Eller så är ni helt enkelt galna i tacos och då är det ju nästan självklart att sätta temat för bröllopet genom maten och servera världens största taco-buffé och en piñatatårta fylld med godis till efterrätt!

Så himla fina bilder du tagit och fångat så många härliga ögonblick 😃 Du är grym!

Letar ni också bröllopsfotograf?

Om ni tyckte om bilderna här ovan, skicka iväg ett mail till ulrika@unorman.se eller skriv ett meddelande här under så pratar vi lite mer! 🙂

Shopping Basket