Linn och Xiaolei ♥ Kinesiskt bröllop på Grand Hotell Saltsjöbaden

Medan alla andra roade sig med att sjunga Små grodorna och äta sill så fick jag en tripp till en helt annan värld. Linn och Xiaolei ville ta vara på sitt kulturarv och valde att ta med sig Kina till Saltsjöbaden.

Dagen började hemma hos Linns föräldrar där brudtärnorna samlats och låst in sig. När brudgummen kom med sitt följe fick de först genomgå en rad prövningar som ledde till många skratt innan de lyckades ta sig in i huset. Väl inne i Linns rum var Xiaolei tvungen att hitta hennes skor (som brudtärnorna gömt i en av sina handväskor) innan han fick ta med sin brud till bröllopet.

Linn och Xiaolei är två fantastiska människor som engagerar sig mycket i restaurangen som de driver tillsammans. En sån sak kan både tära och stärka en relation och det märks att de valt att låta det stärka dem. Midsommarafton är en av de få dagar då de har stängt och de lyckades klämma in den soligaste och varmaste dagen på året för sitt bröllop. Över hundra gäster från hela världen samlades på Grand Hotell Saltsjöbaden för att vara en del av deras dag. När över hälften av gästerna kan varken svenska eller engelska och jag inte kan ett ord på kinesiska så får man vara lite påhittig. Det blev många leenden och nickningar som hej eller tack, och det blev en fantastisk dag.

Comments are closed.