Majbröllop vid Rockelsta slott
Cecilia & Calle

Egentligen träffade jag Cecilia och Calle för flera år sedan. Cecilia var tärna på Viktoria och Kaspers bröllop. Den här dagen var det Viktorias tur att vara tärna till Cecilia!

Det är rätt smart det där, att göra som Viktoria och Cecilia och ha en hel drös med tärnor som kan hålla koll på allt, se till att fixa lunch, påminna om plåster så att bruden inte får skoskav mitt under vigseln och hjälpa till att knäppa klänningen. Och så Sara, som snart kommer starta eget som professionell flugknytare på bröllop med all den erfarenhet hon fått från sina vänners bröllop.

Att få en sån här förfrågan är extra roligt, på flera sätt. Dels, såklart, att Cecilia och Calle uppskattat min närvaro på Viktoria och Kaspers bröllop, men också att jag får möjlighet att träffa ett tidigare brudpar igen!

Cecilia och Calle har verkligen fyllt sin omgivning med varma personer och det märktes verkligen. Det fanns så mycket kärlek och känslor vid Rockelsta slott att det nog syntes från andra sidan sjön! Själv grät jag redan när de gick nerför grusgången till vigseln, och sen var det bara att acceptera att resten av dagen skulle fortsätta i den andan.

Varför ska man ha en first look?

Först och främst – vad är en first look? Fotografer pratar om det, det syns på bröllopsbloggar och på Pinterest, men det är fortfarande lite luddigt. Det kanske verkar luddigare än vad det egentligen är. En first look är ögonblicket då ni ser varandra för första gången på bröllopsdagen. Oavsett om ni redan vet hur den andre ska se ut och om ni har sett varandras outfits förut, är det ändå ett speciellt ögonblick. Det är speciellt för att ni vet vad det är för dag. Ni vet att det bara är några timmar kvar tills ni är gifta. För mig är first look ett av de finaste ögonblicken på en bröllopsdag och alla mina brudpar som gjort first looks har varit så glada att de gjort det. Plötsligt är ni inte längre är ensamma om nerverna, nu är ni två.

Att arrangera en first look är inte krångligt. Det är faktiskt så enkelt att ni bara lägger in tiden i schemat så fixar jag resten. Vi väljer tillsammans en plats som passar, det kan vara utanför hotellet där ni gjort er i ordning, i närheten av vigselplatsen eller där vi ska ta era porträttbilder. Brudföljet brukar vara hjälpsamma i att ni inte ser varandra i förväg, om ni har ett brudfölje. När ni sedan vänder er om kommer världen att stanna.

Vissa väljer att se varandra för första gången under vigseln. Det är samma känslor som finns, men kanske inte samma utrymme att visa dem. När ni ser varandra för första gången den dagen gör ni det tillsammans med alla era gäster. Det finns inte samma möjlighet att springa fram och krama om sin blivande och låta tårarna rinna utan en tanke på vem som kan se. Å andra sidan kanske ögonblicket känns starkare för att ni fått dela det med er familj? Där är vi alla olika 🙂

Vi är så otroligt glada att vi valde just dig som fotograf. Du är glad, vänlig och väldigt professionell. Du ser detaljer och skönhet i stunden som annars kanske bara går förbi. Vi som innan bröllopet varit nervösa för hur vi skulle vara och känna oss framför kameran. Du fick oss att känns oss avslappnade och som att vi gjort detta många gånger förut.
Och vilket resultat! Jag vet inte hur många gånger vi redan har hunnit titta på bilderna. Helt fantastiska! Kärleken, ljuset, platserna, ansiktsuttrycken, lyckan och glädjen du lyckats fånga. Vi kan inte nog tacka dig för hur du lyckats föreviga känslan från vår dag. Ett minne som vi alltid kommer bära med oss. Tusen tusen tack. Vi hade inte kunnat önska oss mer!

Letar ni också bröllopsfotograf?

Om ni tyckte om bilderna här ovan, skicka iväg ett mail till ulrika@unorman.se eller skriv ett meddelande här under så pratar vi lite mer! 🙂

Shopping Basket