Bröllopsfotograf och bröllopscoach - Gotland - Västerås - Stockholm - Sverige
Bröllopsfotograf och bröllopscoach - Gotland - Västerås - Stockholm - Sverige
Ni vet när man kollar på en romantisk komedi och man tänker att “det där skulle aldrig hända i verkligheten för att de där två är FÖR snälla och gulliga och snygga”? Mm, jag vet. Jag tänkte så också. Men sen träffade jag Alex och Elliot och tji fick jag.
Det märktes verkligen hela dagen att det viktigaste för dem var att alla andra skulle ha trevligt. Från hur de planerat till allt som berättades under talen. Därför kändes det så himla fint att de fick en sån perfekt bröllopsdag!
Förutom att de lyckats så himla fint med dekorationer så hade Alex och Elliot tänkt lite extra på några detaljer. Som att Elliot hade på sig sin gammelfarfars frack, som satt som en smäck efter bara några små ändringar trots att Elliot är över två meter lång. Och Alex hade sin mammas tiara på sig <3 Sen kan de dessutom skryta med att Elliots farmors bror skrivit brudmarschen de gick in till, den ni!
Om vi skrattade? Massor. Om vi kramades? Mer än en gång. Om vi grät? Typ hela dagen <3
En sak som kan vara lite klurig när man ställer till med stor fest är alla kostpreferenser och allergier. Själv är jag både glutenintolerant och äter inte fisk eller skaldjur. Det känns jättejobbigt att bli bjuden på finmiddag och så vet man att värdparet behöver ordna med specialmat åt en. Har man en cateringfirma brukar de lösa detta, men det kan ändå kännas skönt att veta vad de tänker trolla fram. Det vore ju tråkigt om ni fick en jättelyxig middag medan några av era gäster får en torr quornbiff?
Här kommer några tips för att parera de vanligaste kostspecialarna, och några saker som kan vara bra att tänka på!
1. Välj ett tillbehör som alla kan äta. Exempelvis potatisgratäng. Gör den med laktosfria produkter och skippa eventuellt ströbröd på toppen. Då funkar den för laktosintoleranta, glutenintoleranta och vegetarianer. Sedan kan ni anpassa proteinet utifrån respektive allergi/preferens.
2. Be köket att skippa köttsubstituten från frysen för vego-gästerna! Sånt kan de värma hemma, de vill ju gärna få lika vällagad mat som alla andra när de går på bröllop!
3. Har ni buffé kan ni enkelt parera kostpreferenser, eftersom alla kan välja vad de vill lägga på tallriken. Detta kan dock strula till det ordentligt för de som har allergier eftersom korskontaminering is a thing! Det innebär kort och gott att saker lätt hoppar mellan skålarna när det slevas upp på tallrikar. Så var noga med hur ni placerar ut skålarna, och ställ gärna det ni vet innehåller allergener på ett eget bord om möjligt.
Om ni tyckte om bilderna här ovan, skicka iväg ett mail till ulrika@unorman.se eller skriv ett meddelande här under så pratar vi lite mer! 🙂