Trädgårdsbröllop i
Åkersberga

När man vaknar upp med guldkonfetti i håret dagen efter, då vet man att det har varit ett riktigt jäkla partybröllop man kommit hem från. Och i Emelie och Mikaels fall var det verkligen sant! Redan vid förrätten sattes festkänslan och vid midnatt var det fullt ös. Men kan det bli annat än bra när det man har så grymma toastmasters?

Emelies familj har en enormt vacker trädgård precis vid strandkanten i Åkersberga. Det är lite av en lyx att kunna göra sig i ordning till sitt eget bröllop samtidigt som man kan sitta på en brygga med fötterna i vattnet.

Även om festen hölls i Emelies familjs trädgård syntes Mikaels Dalaursprung tydligt i dekorationerna. Hur fint är det inte att alla gäster fick en egen liten dalahäst med sitt namn på till exempel? Min står fortfarande i bokhyllan bredvid våra andra dalahästar (för jag råkar också ha gift mig med en dalmas). Dessutom gick det inte att undvika dalmålet bland gästerna och självklart fanns Leksand med på ett hörn också 😉

Vad måste man tänka på om man hyr ett tält till bröllopet?

Förr kanske tält inte riktigt skrek bröllop, men nu blir tältbröllop vanligare och vanligare. Det är en speciell känsla att kunna vara så nära omgivningarna, och vissa tält har till och med helt genomskinliga väggar och tak så att det känns som att man sitter utomhus! 

Helt genomskinliga tält är otroligt lockande. Att sitta under bar himmel när solen börjar gå ner, att se stjärnorna på kvällen och att känna att ni har omgivningen tätt inpå – kan det bli mer magiskt? Däremot kan det bli otroligt varmt om solen ligger på, så se till att ni har kollat upp hur ni kan ventilera på bästa sätt ifall det skulle behövas! Samtidigt kan ni behöva ha en värmefläkt eller två (beroende på tältets storlek) för kvällen då det kan bli lite kyligt och/eller fuktigt då. Ni behöver också tänka över ljuset. När det inte finns något för ljuset att studsa på, ex ett vitt tak, kan det behövas fler ljuskällor.

Glöm inte bort golvet! Även om det såklart går att köra utan golv är det inte att rekommendera. Ni slipper vingliga bort (och den där extra risken att ett vinglas välter när bordet vinglar till) och risken att någon vrickar foten på dansgolvet på grund av en grop i gräsmattan minskar drastiskt. Dessutom kan ni minska mängden fukt som kommer från marken när det blir svalare ute – stort plus!

♥ Tält brukar åka upp redan dagen innan (eller ännu tidigare beroende på när ni får tillgång till tältet och/eller marken), vilket gör att ni kan pynta lokalen i förväg. Tänk dock på att ställa glas och tallrikar upp och ner, så slipper ni kondens i dem! Och lämna en ventilationslucka eller två öppna, så minskar ni kondensen och antalet döda flugor på borden.

Letar ni också bröllopsfotograf?

Om ni tyckte om bilderna här ovan, skicka iväg ett mail till ulrika@unorman.se eller skriv ett meddelande här under så pratar vi lite mer! 🙂

Shopping Basket