Magiskt bröllop
vid Svanå herrgård

När några av ens närmaste vänner ska gå och gifta sig, då går det inte att inte vara aspepp. I typ ett år. Och vilket bröllop det blev sen!

Emma och Marcus valde att ha en utomhusvigsel under en stor ek vid Svanå bruk, inte alls långt från Västerås där de båda vuxit upp. Som dekoration hade de hängt upp en bit tyll som blivit över från när de fixade till middagslokalen, och ibland är det de små sakerna som ger det bästa resultatet.

Under vigseln läste de upp egna löften för varandra. Några små ord om varför de stod just där, de två, och lovade livet till varandra.

Det största krutet hade de lagt på middagen. Mat är ett stort intresse för båda, och en riktigt lyxig trerätters kändes som en självklarhet på deras bröllop.

Marcus avslutade kvällen med att hamna på andra sidan baren där han mixade drinkar medan Emma drog ihop tjejgänget och dansade till låten de gjort en koreografi till under studietiden. Själv avslutade jag kvällen med att smita ut bakom festlokalen i regnet, fulgråtandes för att världen är så jäkla underbar ibland. Det går liksom inte att hantera så mycket kärlek på en och samma gång utan att det blir översvämning. På ett positivt sätt alltså. Ja, förutom för mitt smink. Men den bjuder jag på 😉

Hur man skriver sina egna löften

Det där med att skriva egna löften är inte alltid det lättaste. Det är lite som att skriva ett tal, men samtidigt känns det kanske hundra gånger svårare.

Egna löften är väldigt vanliga både under borgerliga och kyrkliga vigslar. Ja, det går faktiskt att ha egna löften även i kyrkan, men då måste vissa delar vara med på ett eller annat sätt.

Innan ni börjar kan det vara bra att komma överens om ifall ni vill säga samma sak eller om ni vill säga olika saker, om ni vill att den andre ska veta vad ni ska säga eller om det ska vara hemligt och ungefär hur långa löften ni vill ha. Sedan är det bara att skriva på!

Löften måste inte rimma och de måste inte vara på vers. De måste inte ens innehålla ord som “jag lovar att”! När jag skrev mina löften till min man skrev jag “jag vill alltid” istället, för det kändes rätt för mig, men egentligen måste man inte det heller. Min man beskrev stunden första gången vi träffades, och att det var ett sånt där ögonblick som för alltid stannar i själen hos en.

Vill ni så kan ni skriva två-tre meningar om varför ni står där just den dagen och avsluta med orden “jag älskar dig”. Kanske börjar ni med “Jag vill gifta mig med dig för att…”? Eller så kan ni berätta om ett tillfälle när ni verkligen insåg att det var just er partner ni ville spendera resten av livet med! Eller så skriver ni upp vad ni hoppas att ert liv efter bröllopet ska innehålla. Till exempel “Jag hoppas att vi alltid håller fast i våra dejter en gång i månaden och jag lovar att alltid ge dig en puss varje morgon”.

Så, dags att grabba tag i pennan. Skriv ett utkast, kasta det om det känns fel och skriv ett nytt. Skriv om det. Läs upp det högt för dig själv, kanske för dina allra närmaste vänner och testa hur det känns. Kanske ändrar du det en sista gång. Sedan är det bara att öva!

ÅH DU UNDERBARA MÄNNISKA!! Vi har inga ord, du är så fantastisk ❤️❤️❤️
Tack återigen för allting ❤️❤️❤️
Så oerhört fint!

Letar ni också bröllopsfotograf?

Om ni tyckte om bilderna här ovan, skicka iväg ett mail till ulrika@unorman.se eller skriv ett meddelande här under så pratar vi lite mer! 🙂

Shopping Basket