Regnigt prinsessbröllop
vid Krägga herrgård

När jag kom till Krägga herrgård i Bålsta stod altandörren till Ingrid Bergmans svit vidöppen och musik strömmade ut. Det regnade ganska ordentligt, men det hindrade inte Ratna från att pausa i dansandet och stoppa ut huvudet för att vinka in mig. Kronan satt redan högt på huvudet och hon hade ett stort leende på läpparna.

Resten av dagen fortsatte i samma, varma tema. Något solsken behövdes inte, för Ratna och Filip sken upp hela dagen.

Vigseln var väldigt personlig. Eftersom det var Ratnas syster som var präst la hon till väldigt många personliga minnen i cermonin och i sitt vigseltal. Mer än en gång skrattade hela kyrkan sådana där skratt som känns hela vägen ner i magen.

Efteråt fick jag höra att bröllopet, enligt gästerna, överglänste prinsbröllopet som var samma helg. Jag är då inte den som säger emot.

Vad ska man tänka på om det regnar på bröllopsdagen?

När man planerar sitt bröllop så har man ofta en tanke på hur det kommer att se ut. Man tänker sig en vigsel nere vid vattnet, eller att man har brudskålen hemma i trädgården. Allt som oftast, om inte alltid, så involverar dessa scenarion solsken och gärna kring 25 grader varmt – om man ska ha ett sommarbröllop det vill säga. Om det är en sak som vi inte kan styra över, oavsett hur mycket vi önskar det, så är det vädret. Det går inte att beställa en meter nysnö just till er bröllopsdag lika lite som det går att lita på att det blir sol och varmt i Juli. Vi hoppas, och vi önskar, men det är inte alltid som det blir exakt så.

Självklart ska ni fortsätta planera för att det blir just sådär vackert som ni vill att det ska bli! Jag bara säger, tänk om det regnar? 

Först och främst, regn kan vara otroligt vackert och stämningsfullt om man väljer att ta vara på dagen precis som den är. Att det regnar kan vi som sagt inte göra så mycket åt, men hur vi ser på det ligger hos oss. Går det att ha fina paraplyer framme till alla gästerna så att ni ändå kan ha brudskålen utomhus? Färgglada gummistövlar kanske inte var tanken från början, men ganska charmigt om hela brudföljet har dem. Om ni absolut inte vill vara ute i regnet, finns det något tält som ni kan hyra, eller kanske ett växthus där ni kan ha vigseln?

Jag säger inte att det kommer regna på er dag, men om ni har en plan för om det regnar så kommer det att bli precis som ni ville ha det ändå, och ni slipper ont i magen på er bröllopsdag på grund av vädret.

"Tanken att stå och posera framför kameran med ett proffs bakom linsen var väldigt nervöst, tänk om bilderna inte blir bra... Men så fort vi träffade dig släppte all spänning och vi njöt av varje sekund. Upplevelsen var över förväntan och det är tack vare din underbara personlighet! Varje sekund och stund var speciell, både på förlovningsfotograferingen och på bröllopsdagen!
Utan att blinka skulle vi rekommendera dig! Du är fantastiskt duktig på att fotografera. I alla dina bilder är det perfektion med fokusering och med ljus. Du lyckas fånga de intima i dina bilder och även känslan. Du får bilden att bli levande!"

Letar ni också bröllopsfotograf?

Om ni tyckte om bilderna här ovan, skicka iväg ett mail till ulrika@unorman.se eller skriv ett meddelande här under så pratar vi lite mer! 🙂

Shopping Basket