Mitt första minne från ett bröllop är en blåvitrutig klänning med prästkragar på och rosett bak. Jag var fyra eller fem år och fick hålla brudbuketten under vigseln. Ingen har någonsin varit stoltare!

Idag önskar jag att det funnits en bild på den minen, för i så fall hade den nog hängt på väggen här hemma. Istället har jag fyllt upp med alltifrån mobilselfies till bilder från resor och mina favoritbilder från vår familjefotografering. Min familj har alltid varit en fotande familj, och förutom skåpet fyllt till brädden av diabilder så har vi högar med negativ och massor av fotoalbum. Bilder som berättar om när mina föräldrar var små, bilder som påminner om alla äventyr vi varit med om tillsammans (allt från första pulkaåket till promenaden i Thailand som blev en bergsklättring), bilder som gör att vi aldrig glömmer huset som mormor och morfar bodde i precis bredvid älven och alla dess magiska små krypin som vi lekte i. Jag är så glad och tacksam att jag har det enorma arkiv av minnen som min familj har samlat på sig ♥

Jag är uppvuxen strax söder om Stockholm, men jag har aldrig känt mig som en stockholmare. Ni vet, det där med storstadspuls har alltid varit min systers grej. Gotland är mer min grej. Det är först när jag kan ta cykeln ner till havet, sätta mig på en rauk och bara lyssna på världen som jag vet att jag är där jag ska vara. Hemma. Just nu bor jag någonstans mittemellan, med världens underbaraste man, två barn och våra fyra tokiga katter. Ja, otokiga är de i alla fall inte. Men väldigt älskvärda vilket som. Och den där mannen ♥ Jag får fortfarande nypa mig själv i armen för att ibland tror jag att jag drömmer. Han älskar mig även om jag är lite bröllopstokig, är fantastisk på att göra varma mackor och kan när som helst sätta sig på golvet och klinka lite på en gitarr.

Som det oktoberbarn jag är så älskar jag hösten. Alla underbara färger, den friska luften och så regnet. Ja, jag älskar regn! Kanske inte det första en bröllopsfotograf brukar erkänna, men jag älskar verkligen regn! Det är nåt med det. Ljudet när det smattrar mot taket, ljuset som det skapar, mysigheten med att sitta inomhus eller lekfullheten att vara ute i det. Jag älskar till och med att fota i regn, nästan lika mycket som jag älskar motljus eller en riktigt vacker solnedgång.

Det finns en sista grej som kan vara bra att veta. Jag är supernördig. Jag har läst Harry Potter 13(!) gånger. Jag älskar BBC’s Sherlock. Två av katterna är döpta efter karaktärer ur Doctor Who (Doktorn och Tardis). Det är nåt med brittisk film och litteratur ♥ Ja, och så Vänner såklart. Det kan vara så att det är en av världens bästa tv-serier! Det kan också vara så att jag drar Vänner-referenser när vi ses, jag bara förvarnar.

Kram,

Ulrika

Ulrika