De allra viktigaste mellanrummen

Det blir jättesvårt att läsa en mening utan mellanrum. Det är samma sak med livet. Det är svårt att ta in alla ögonblick utan de där mellanrummen. Det är så mycket som händer i vår värld att man ibland måste påminna sig själv om att stanna upp och bara andas. Se. Lyssna. Känna. Blunda och ta in.

Det är mellanrummen som är de där blickarna över rummet när din parter kikar över axeln när hon blir bortlurad av sina vänner på dansgolvet. Det är när du sitter i soffan med din partners armar kring dig och tittar på något serieavsnitt som ni redan sett en gång. Det är när ni är ute på promenad och din partner klämmer till om din hand för att visa hur mycket han älskar dig. Det är ögonblick som dessa som är ni. Ögonblick där ni skrattar tillsammans, myser, upptäcker eller bara är.

När jag fotar så letar jag efter de där mellanrummen. För oavsett om man känner sig bekväm framför kameran eller inte så lägger man till sig vissa saker när man står där och ska bli fotad. “Sträck på dig nu”. “Le”. “Oj, nej, det här är fel sida, vi måste byta plats”. Det bli jättefint. Sedan ber jag din parter att viska dammsugare så sexigt det bara går i ditt öra om och om igen tills du inte kan hålla dig längre. Där har vi det där mellanrummet. När varken du eller din partner tänker på att jag är där längre, för ni är så inne i ögonblicket tillsammans med varandra. Det är så en fotografering ska vara. Låt mig få visa er det.

Föreviga att ni fortfarande är nykära efter åtta år tillsammans. Få underbara bilder tillsammans i väntans tider. Vänta inte på att det där speciella tillfället ska dyka upp, era mellanrum är redan speciella som de är ♥

"Vi hade inte förstått hur mycket bilderna skulle betyda förrän vi fick se dem. Under tiden var det mest en rolig grej, men när vi såg bilderna grät vi nästan för att de var så fina."

Vilka är era mellanrum?​

Ibland kan man fråga sig varför vi behöver ha så mycket bilder på allting. På lunchen. På katten. På tårna i sanden. Alla har en kamera i bakfickan och alla fotar, hela tiden. Men hur många bilder har vi egentligen på de som betyder allra mest? Nyblivna föräldrar är ganska duktiga på att fotografera sina guldklimpar, men någonstans på vägen så slutar man fota så ofta. Det blir på studenten kanske, vid speciella tillfällen. Och det är alltid någon som måste stå bakom kameran också, som inte kan vara med på bilderna. Och vad blir det egentligen av alla de där bilderna i telefonen?

Varför inte skapa ett sånt där speciellt tillfälle för dig och din partner? Fira att ni har varandra, eller att ni äntligen ska bli en till! Varje fotografering är en stund för bara er. Att jag är där och fotar är egentligen sekundärt.

momentsinbetween-IMG_0951
gravid
gravid
gravid
gravid
gravid
gravid

Fotografering

Passa på att fånga era ögonblick – om det så är en tisdag och ni inte har något alls att fira egentligen! Välj själva om ni vill använda tiden för bara er, för magen, för bebis, för familjen. Ge bort fotograferingen i julklapp för att fånga hela familjen på bild! Det gjorde jag ett år, och det är fortfarande den mest uppskattade presenten hos farmor och föräldrarna, och vi har flera bilder på väggarna här hemma också.

I fotograferingsavgiften ingår fotografering ca 45-60 minuter inom Västmanlands län och ett designmöte där ni får se era bilder för första gången. Vi går tillsammans igenom era bilder för att hitta på hur ni vill spara dem för framtiden.

Fotograferingsavgift:

1200 kr

Vill ni boka nu direkt? Hör av er!

Ibland bara vet man när det känns rätt! Och jag lovar, jag är redan supertaggad! När ni väl fyllt i formuläret är det ett tips att fortsätta scrolla, det finns en massa spännande information här under inför er fotografering!

"Vi hade inte förstått hur mycket bilderna skulle betyda förrän vi fick se dem. Under tiden var det mest en rolig grej, men när vi såg bilderna grät vi nästan för att de var så fina."

Fotograferingen

När ni har bokat ett datum för fotograferingen, boka upp hela dagen för varandra. Börja med en mysig frukost tillsammans. Kanske att ni till och med gör äggröra och skär upp lite melon, sånt där som man gärna äter på hotell, men sällan tar sig tid för hemma. Ta er den tiden den här dagen. Mys.

Under fotograferingen är det allra viktigaste för mig att ni känner er bekväma. Jag använder tekniken Moment design för att hjälpa er att slappna av och för att ni aldrig ska känna att ni inte vet var ni ska ha era armar och händer.

Var inte rädda för att skratta, gråta eller se pillemariska ut under fotograferingen. Det blir så mycket mer personliga bilder då! Och jag lovar, vi kommer få alla de andra bilderna som ni förväntar er och vill ha också! Fast de pillemariska bilderna kommer ändå alltid att bli de bästa.

Var, när och hur?

När man ska fotas tänker många att det är viktigt med en jättevacker plats. För mig är det viktigare att vi väljer en plats som betyder något för er. Jag vet massor av fina platser – parker, stränder, stadsmiljöer – om ni vill ha min hjälp. Vill ni ha unika bilder, ta med mig till ert smultronställe!

En annan vanlig fråga är vad man ska ha på sig. Välj något som ni trivs i! Om ni känner er fina i jeans och t-shirt går det jättebra. Vill ni ha frack och galastass så funkar det också. Det viktiga är hur ni känner er. Vill ni välja för kameran så tycker den om när man har ungefär samma toner på sig, och olika färger ger olika intryck. Svart till exempel skapar mer kontraster än vad andra färger gör, medan pasteller ger ett mjukt intryck.

Det allra finaste ljuset är vid soluppgång och solnedgång. Ni vet det där magiska ljuset när himlen är rosa-lila-orange-röd-blå? Därför bokar jag gärna in en tid som ligger 1-3 timmar från detta så att vi kan fånga det där magiska ljuset för att ni ska de allra bästa bilderna.

Boka
Fotografering
Ni får se era bilder
Bildleverans

Bilderna

Det är så lätt att livet kommer emellan. Man vill så mycket på en och samma gång. Därför vill jag inte att ni ska behöva ännu en sak att hinna med. När vi bokar fotograferingen så bokar vi också in en tid för bildvisning där ni får se era bilder för första gången. Ni får klämma och känna på mina visningsalbum och printar och ni får välja hur ni vill spara era bilder. På så sätt slipper ni ha det där “måstet” som ligger och skaver på datorn att gå igenom alla bilderna när livet sker samtidigt.

Att spara bilder på ett USB eller en hårddisk känns kanske tryggt och bra, men hur ofta tar man egentligen fram bilderna och tittar på dem då? Och visste ni att ett USB-minne har en begränsad livslängd? Vad händer om någon skulle råka formatera det? En fine art-print håller två-tre generationer framåt utan att blekna det minsta – plus att de är miljövänliga!

Album, printar och wall art

Alla är olika, och alla har olika tankar kring vad de vill göra med sina bilder! Vissa vill ha bilder till telefonen, datorn och sociala medier, andra vill ha ett album liggandes på soffbordet och några vill ha bilder på väggarna. Många vill ha allting klart och levererat, några vill ha bara printarna att rama in själva. Då är det ju sjukt bra att alla får göra precis som de vill! Hemma hos oss är det en salig blandning av foton både i album och på väggarna, och det är precis så vi trivs bäst.

Jag har flera färdiga produktpaket anpassade så att det borde finnas något för alla, plus en á la carte för de som helst av allt vill plocka ihop ett paket själv.

Hur vill ni spara era minnen?
På väggen

Lyxiga inramningar eller stilrena kollage? Oavsett vilket som passar er bäst så är allt ni behöver göra att sätta en skruv på väggen att hänga den på, resten sköter jag.

från 1 000 kr
I album

Stort och maffigt eller litet och gulligt? Att fylla ett album med bilder är bland det bästa jag vet, och det hjälper till att berätta er historia.

från 3 000 kr
Digitalt

Beställer ni en digital backup på era bilder levereras den på en USB-sticka så att ni har dem på ett bra ställe. Själv har jag mina bilder på två olika, plus på molnet. Man kan aldrig vara för säker!

från 1 500 kr
Läs mer här
om familjefotograferingar och Barnets första år!
om familjefotograferingar och Barnets första år!