Höstbröllop i
Stockholms stadshus

Innan jag började fotografera bröllop hade jag aldrig besökt Stockholms stadshus. Det är så klassiskt, man turistar aldrig i sin egen stad. Det borde man verkligen göra mer!

Idag har jag sett det mesta i och kring stadshuset, men ändå hittar jag varje gång nya platser, nya vinklar. Det kanske kan kännas som att ett bröllop i stadshuset bara är ett i mängden. Att det utförs på rullande band, ett och ett efter varandra. Men det känns inte så! Även om det går fort (den långa vigselvarianten är 3 minuter!!) så känns det inte stressigt. Det är mysigt med alla vänner så tätt intill, de fantastiska människorna som arbetar där och med alla känslor som sitter i väggarna efter oräkneliga kärlekslöften.

Emma och Niklas har gått igenom mycket, både isär och tillsammans. De är sådana där människor som är så otroligt starka, och samtidigt så ödmjuka till livet och till andra människor. Sådana där som man inte kan låta bli att älska direkt när man träffar dem. Det skadar kanske inte att de dessutom har en urgullig bagel med sig när man träffar dem, med flappande öron och stora, bruna, nyfikna ögon.

Hur är det att gifta sig i Stockholms stadshus?

Varje lördag hålls det med bröllopsfest i rummet Ovalen i Stockholm stadshus. Det kanske inte låter så glammigt att gifta sig i stadshuset, men de som jobbar här gör verkligen allt för att alla brudpar ska få en fin upplevelse på sin bröllopsdag. Och det är de verkligen duktiga på!

I Ovalen får det plats 15 gäster utöver er. Barn räknas inte, så de kan följa med ändå. Det är alltså inte jättestort, men var gör det när alla gäster istället kan komma nära er under en så speciell händelse? Vill ni inte ha några gäster alls kan personalen på plats hjälpa till att vara vittnen till vigseln.

Stockholms stads hemsida finns all praktisk info om hur ni bokar en vigsel i stadshuset.

Många gånger har jag hört brudpar som känner sig oroliga för hur de ska klä sig inför en vigsel i stadshuset. Kan man verkligen ha en riktigt prinsessklänning när det inte är någon storartad vigsel? Självklart! Att gifta sig i stadshuset är inte mindre stort än att gifta sig i kyrkan eller på en herrgård vid vattnet. Jag har sett både de som haft frackbröllop och prinsessklänning, och de som kommit dit direkt efter jobbet utan att byta om först. Även om det bara är några få minuter, så är det ni som sätter stämningen. Vissa brudpar ska bara vigas och sedan åka hem och laga middag tillsammans hemma medan andra har med sig familjen och går ut och äter efteråt, eller bokar en lokal för att ha stor bröllopsfest. Alla gör olika, och det är charmen! Oavsett kommer ni att få en himla mysig vigsel i Stockholms stadshus 🙂

Gråtfest från soffan!!!!! Alltså WOW <3
Är helt överväldigad - men alltså wow Ulrika! Du är bäst!

Letar ni också bröllopsfotograf?

Om ni tyckte om bilderna här ovan, skicka iväg ett mail till ulrika@unorman.se eller skriv ett meddelande här under så pratar vi lite mer! 🙂

Shopping Basket