Magiskt vinterbröllop
i Dalarna

Fina Anna och Mats planerade ett sånt där helt magiskt vinterbröllop. Ett sånt som jag hoppas att jag får uppleva många gånger om! Dels för att Dalarna visade sig från sin allra bästa med ett vitt täcke av snö och en varm sol som letade sig fram vid horisonten, och dels för att det fanns så mycket kärlek och värme mellan paret och bland alla deras underbara gäster.

De tjuvstartade sin bröllopshelg redan på fredagen med att bjuda alla – ja, inklusive mig! – på hockey! Självklart var det Leksand som spelade och som tur var vann de den matchen (undra hur stämningen varit dagen efter annars? 😉 ).

Leksand fick följa med flera gånger under dagen. Från hockeyklubborna på Annas specialdesignade örhängen till loggan på bröllopstårtorna.

Vad är extra viktigt att tänka på när man planerar bröllop på vintern?

Vinterbröllop är verkligen något jag tycker behöver få ta lite mer plats, och jag är så glad att fler och fler vågar ha sina bröllop på just vintern! Världen är så otroligt vacker när den är täckt av ett gnistrande täcke av snö. Och ja, ibland känns det som att det bara kommer att vara slask ute, men då kanske man får ta med sig familj och vänner till lite nordligare breddgrader för att ha snögaranti? Och hur mysigt är inte det?!

Det finns dock några saker som kan vara bra att tänka på när det gäller vintern, speciellt om ni åker norrut på jordklotet.

♥ Se för det första till att kolla upp antalet soltimmar. Det är lite surt att planera hela dagen, bara för att inse att den tid man tänkt till porträtten infaller när solen gått ner flera timmar tidigare!

♥ Se också till att ha ordentligt varmt på er. Ha extra underställ och varma kängor för fotograferingen, och ta den varmaste jackan med er och inte bara den där fina kappan som egentligen mest är snygg, även om den såklart också ska vara med 😉 Ett extratips är värmepåsar! Det är små påsar som man kan aktivera så att de skapar värme (true story!) som man kan lägga innanför vantarna, strumporna, BH:n osv. Guld värda!

♥ Till sist – ta vara på kylan och mörkret! Ja, låter lite konstigt, men hear me out. Passa på att mysa ihop er i en släde under varma filtar medan gästerna åker till lokalen! Ös på med isfacklor och tomtebloss för att få världen att glittra lite extra. Bjud på varm choklad till minglet istället för mousserande vin. Ha snöbollskrig med gästerna dagen efter och kör bastu istället för brunch när ni är klara.

Letar ni också bröllopsfotograf?

Om ni tyckte om bilderna här ovan, skicka iväg ett mail till ulrika@unorman.se eller skriv ett meddelande här under så pratar vi lite mer! 🙂

Shopping Basket