Gotlandsbröllop
med extra allt

Jag älskar när man gör sitt bröllop personligt, och Per och Johanna tog det både ett och två steg längre än så! Inför bröllopet valde de att själva odla alla blommor. Och kikar ni på bilderna här nedan så ser ni att det inte är en handfull blommor, nej nej. Det här bröllopet är helt översållat av färgglada dahlior! Från dekorationen på bröllopsbågen (som också är hemsnickrad) till buketten och corsagen, blommorna på tårtan och dekorationen på borden.

Hur man lyckas med detta har jag inga tips om alls, jag fick farmors matlagningsskills men inte hennes gröna fingrar 😅😂

På tal om matlagningsskills så kan man lugnt säga att Panteha som gjorde tårtorna har rätt bra sånna skills. Det är inte bara så att de var galet snygga, det var galet goda också! Med svartvinbär från Per och Johannas trädgård skapade hon verkligen magi.

Det fanns till och med en glutenfri tårta som jag fick en bit av! För det första brukar det alltid vara någon liten egen bakelse vid sidan om för oss glutenintoleranta. Visst, det är roligt att få något gott som glutenintolerant gäst, men man missar ju lite av upplevelsen när man får en skål hallonmousse istället för en perfekt smakkombinerad tårta. För det andra så blir jag sååå tacksam varje gång mina kunder tänker på mig när det gäller tårtan! Det är inget jag förutsätter, men jag älskar verkligen bakverk så när det finns en bit avsedd för mig blir jag alltid lite tårögd 🥹

Sist men inte minst, innan jag lämnar er till bilderna. Tack till bästa tostmadamesen som lät mig hålla kvar brudparet bland solrosorna en kvart till när solen kikade fram bakom molnen, trots att vi redan haft våra 20 minuters golden hour. Den kvarten gav oss de bästa bilderna på hela dagen

Blommor och grönt till bröllopet

Blommor och grönt kan göra så stor skillnad för ett bröllop, men det kommer också ofta med en större prislapp. Många tror att detta beror på att man nämner ordet bröllop – men grejen är att det faktiskt är skillnad på hur man hanterar den beställningen jämfört med en vanlig fredagsbukett. Det går exempelvis bara att beställa blommor i bulk, så om du vill ha 3 pioner i din bukett så behöver floristen beställa 20 st. Sedan väljer hen ut de 3 finaste som hanterar och prepareras för att vara sitt allra vackraste på just din bröllopsdag. Själva bindandet av buketten skiljer sig också en hel del från en vanlig bukett du sätter i en vas. Här kommer några tips om du vill ha blommor, men vill hålla nere kostnaden.

  • Blommor i säsong! Att välja blommor som kommer vara i säsong under ert bröllop gör att floristen inte behöver beställa dina blommor tidigt och sedan förvara dem för att de ska hålla sig fina till ert bröllop.
  • Välj billigare blommor. Det behöver inte betyda fulare! Ge din florist en färgpalett och din budget – du kommer bli förvånad över hur fint det kan bli!
  • Odla dina egna blommor! Gör som Johanna och odla 10 000 dahlior som du sedan lämnar till en florist som hjälper dig att binda en bukett av det. Det går också att gå en kurs hos en florist och bind buketten själv dagen innan, men med tanke på allt annat som ska göras så är mitt tips att låta floristen göra det floristen är bäst på!
  • Bonustips! Om ni vill ha stora corsager (alltså knappnålsblommor till de med kavaj) så be floristen att sätta två säkerhetsnålar under varandra! Annars blir det lätt topp-tungt och corsagen tippar och hamnar på snedden.
Tack så jättejättemycket för superfina bilder!
Jag bölade rätt friskt under både bildspelet du hade satt ihop men även när vi tittade på alla bilderna, vilken skatt att få ha kvar efter bröllopet!!

Letar ni också bröllopsfotograf?

Om ni tyckte om bilderna här ovan, skicka iväg ett mail till ulrika@unorman.se eller skriv ett meddelande här under så pratar vi lite mer! 🙂

Shopping Basket